kuzniawspomnien.pl

polityka i kultura polityczna wos

polityka i kultura polityczna wos

Native Indian Cuisine

Mówią, że Brytyjczycy skolonizowali Indie użyciem broni, rząd i sprawność ekonomiczną, ale Indianie skolonizowane przez Wielką Brytanię ich kuchni. Dzisiaj narodową potrawą Zjednoczonego Królestwa jest kurczak tikka, wspaniałe przygotowanie kurczaka, który jest pocięte na małe kawałki, umieścić na patyku po wysmarowane barwną tablicę przyprawami i pieczone w glinianym piecu zwanym tandoor. Prawie każdy Anglik cieszy danie z kurczaka tikka (zazwyczaj spożywane z Indian Przaśników zwane naan) i indyjskie restauracje przejęły niemal każdym rogu ulicy w wielu miastach w Anglii. Jedzenie jest potężnym narzędziem upowszechniania kultury, dotarcia do narodów przeciwieństwie do siebie i łączenia się z nimi na najbardziej podstawowym poziomów człowieka: jedzenia. Kuchnia indyjska jest przede wszystkim genialny unifikator.

Wszelkie Indian powie, że nie ma liczby pojedynczej tożsamości narodowej. South Indian rozmowy wygląda i działa zupełnie różne od North Indian. Mogliby równie dobrze być z różnych krajów (aw latach przed Brytyjczykami, byli!). Język, zwyczaje, a nawet kuchni Indii zmienia się co sto mil lub tak co wyjaśnia niesamowitą różnorodność potraw i smaków można znaleźć w Indiach. Istnieje jednak uogólnione rozgraniczenie Północnej kuchni indyjskiej i South Indian. South Indian cuisine więcej miejsc naciskiem na ryżu, natomiast Północnej kuchni indyjskiej znaczący sposób korzysta z pszenicy jako podstawowy.

Jeśli kiedykolwiek odwiedzić Południowych Indiach upewnić się mieć South Indian śniadanie. To będzie jeden z najbardziej unikalnych doświadczeń kulinarnych będzie kiedykolwiek mieć przywilej uczestniczenia w a. South Indian śniadanie jest bardzo w przeciwieństwie do śniadania owoców i zbóż, które na Zachodzie dobrze znają. South Indian żywności różni się od stanu, ale cechą większości południowoamerykańskich Indian śniadaniowych stołach jest idli, na parze ryż placek.
Artykuł napisany przez: